Veckans citat

Thursday, April 26, 2007

"Some say you can learn a lot from books
Thrill right to second-hand living
Life is just as deadly as it looks
But fiction is more forgiving"

-- Richard Thompson, Sibella

Ett citat som kan kännas väl träffande ibland, när man som jag har läsning som ett mycket stort intresse. Jag kan i alla fall rekommendera att lyssna på Richard Thompson, för den som inte har upptäckt honom än. Både för hans otroliga gitarrspel och hans fantastiska texter!

Veckans citat (ok, förra veckans då)

Monday, April 23, 2007

Med tanke på mitt intresse för citat, så kan jag inte låta bli att tycka detta är väldigt lustigt:

"She had a pretty gift for quotation, which is a serviceable substitute for wit."
-- W. Somerset Maugham

Veckans citat

Sunday, April 15, 2007

Med anledning av att jag senaste dagarna varit mer sjuk än jag kan minnas att jag varit på riktigt länge, så kommer här några citat om Hälsa:

Health is not valued till sickness comes.
-- Dr. Thomas Fuller (1654 - 1734), Gnomologia, 1732

It's no longer a question of staying healthy. It's a question of finding a sickness you like.
-- Jackie Mason (1934 - )

Be careful about reading health books. You may die of a misprint.
-- Mark Twain (1835 - 1910)

Sofia Talvik

Jag var på Inkonst i tisdags och tittade lite på Sofia Talviks spelning. Dessvärre kom jag sent (de började kvart i tio, inte tio som jag trodde). Dessutom trodde jag naivt att hon skulle spela lite längre, men huvudnumren den kvällen hette tydligen Growing respektive Thrones. Jag har ingen aning om vilka dessa är, förutom att de tydligen är amerikanska band. Jag har aldrig sagt att jag hänger med... :) För mig var huvudattraktionen Sofia Talvik, men det var jag nog ensam om att tycka i lokalen. Lite märkligt faktiskt, att hon får vara förband åt någonting som är så totalt annorlunda. (Jag hörde en halv låt av vad jag tror var Growing, men bestämde mig snabbt för att det inte var något för mig...)

Jag lyckades i alla fall få tag på Sofias senaste cd, Street of dreams, och fick ta en bild också. Kommer snart upp här....

Pans labyrint

Monday, April 09, 2007

Jag har inte varit på Spegeln på länge - Malmös bästa biograf! Så nu var det verkligen dags.

Jag såg Pans Labyrint, regisserad av Guillermo del Toro. Den utspelar sig efter andra världskrigets slut, under Franco-tiden i Spanien. Ofelia och hennes höggravida mamma ska åka ut på landet där mammans nya man, den iskalle "kaptenen" bor i en kvarn, och för ett krig mot rebellerna i bergen. Ofelia som älskar att läsa sagoböcker hittar en gammal labyrint, och i den hittar hon en magisk faun, som hävdar att han känner hennes rätta öde och ber henne utföra vissa uppdrag. Ofelia är modig men lyder inte order på automatik, vare sig de kommer från fauner eller kaptener...

Jag har ingen aning om i vilken genre man ska placera den... Jag tyckte i alla fall mycket om filmen, den är väldigt annorlunda och man blir berörd av den, men den är också grym. Åldersgränsen på 15 känns relevant. Jag kan rekommendera att se Pans Labyrint, om den fortfarande går på en biograf nära dig. (Jag tror att jag såg den i 11 timmen själv...)

Maria McKee till Malmö

Saturday, April 07, 2007

Maria McKee kommer till Malmö igen! Detta tänker jag absolut inte missa. Hon spelar på Inkonst söndag den 13 maj. Läs mer. Jag har varit på två av hennes konserter tidigare, båda på KB. Jag tycker verkligen hon är fantastisk, hon plockar från alla olika genrer. Det ska bli spännande att se vad hon har gjort på den senaste skivan, Late December, som släpps den 25 april.

Veckans citat, omstart

Ehrmm, det har visst inte blivit så mycket postande på denna blogg på sistone, vare sig veckans citat eller annat. Bättring utlovas naturligtvis.

Denna veckas citat har jag valt för att jag tycker det är roligt, respeklöst och samtidigt helt sant. Jag tillhör på inget sätt "pirat-generationen", som laddar ner fler filmer än jag hinner titta på. (Jag köper fler böcker än jag hinner läsa istället...) Men det hindrar inte att jag tycker detta är väldigt bra. Det är alltså Anakatas svar till USA:s dyraste advokatbyråer (citat hämtat härifrån:

"As you may or may not be aware, Sweden is not a state in the United States
of America. Sweden is a country in northern Europe.
Unless you figured it out by now, US law does not apply here. ...

It is the opinion of us and our lawyers that you are ....... morons, and
that you should please go sodomize yourself with retractable batons."