Malmös längsta bokbord

Thursday, May 31, 2007

I helgen stod jag och sålde böcker på Malmös längsta bokbord vid Södertull. Det var verkligen trevligt arrangemang, lite synd att de inte kan ha det oftare, men som sagt himla kul. Det kostade 80:- hyra ett bord, och det var ju klart överkomligt. Min målsättning var att i alla fall inte gå med förlust, och det gjorde jag inte heller.

Eftersom jag skulle sköta mitt eget bord så hann jag inte kolla alla andras utbud och priser, men jag tror att priserna för en pocket generellt låg på 10 kr. Damen bredvid mig, som jag hade trevligt samtal med under hela dagen, sålde för endast 5:-! Så det gick att göra riktiga fynd, för den som letade igenom bokborden.

Jag hade med mig en hel del böcker som jag redan har läst och, eftersom jag ständigt fyller på bokhyllan med nya böcker, så finns det en hel del böcker jag inte kommer att läsa om. Och det var jätteroligt att se vem det är som köper ens bok.

Mot slutet av dagen packade vi ihop på grund av att regnet vägrade ge med sig, efter att för tredje eller fjärde gången ha täckt över våra kära böcker med genomskinliga plastskynken (som Stadsbibliotekets anställda hade kommit tillskyndande med). När jag hade packat packat ihop mitt så fanns det fortfarande en eller två säljare kvar. Vi det laget hade priserna dumpats, så jag köpte fem pocketböcker för 25:- totalt.

Jag ska aboslut försöka vara med nästa år, och hoppas på att vädret detta år var ett undantag...

3 comments:

Anonymous said...

Å vilken bra idé. Har just försökt knöka in lite böcker i ett skåp. Men hur väljer du ut vilka du ska skiljas från? Hur många böcker hade du med dig? Vi borde kanske sälja både böcker, bildelar, kläder och annat...nånstans...nångång :)

Helena said...

Jag hade med mig ungefär två flyttkartonger med böcker + månadstidningar (fast jag sålde inte en enda tidning...) Vet inte riktigt hur många det kan ha varit. 35-50 st. Hur man väljer ut... Tja, svårt att svara något bra som inte låter helt banalt.

Till att börja med så hjälper det om man har samlat på sig alldeles för många böcker genom åren. :) Jag har så många ännu olästa böcker så jag har tvingats börja fundera på de böckerna som jag har läst och som var riktigt bra men inte mer, att jag förmodligen inte kommer hinna läsa om dem. Och att jag kanske hellre läser en annan bok av den författaren nästa gång istället. Om det känns jobbigt att tänka på att sälja en bok så får den stå kvar på hyllan ett tag till.

Jag fick lite bidrag från olika håll, en del böcker hade jag fått från mamma för länge sedan. En kompis kom också och bidrog med böcker som jag sålde och så delade vi på vinsten. Så det är ett tips, om man inte skulle få ihop tillräckligt mycket själv.

Det absolut jobbigaste var att sortera igenom i källaren innan. Puh, skyffla kartonger är ju bättre än att gå på gym! :)

Anonymous said...

Hejsan
Soterar just nu ur mina bokhyllor och fundrar vad man gör med böcker som inte JAG ska ha längre men som absolut har ett annat öde än att hamna i soporna... så satte mig och sökte och ramlade in på din sida. Jättekul för såg direkt att vi hade en del gemensamt.. böcker... yoga och HARRY POTTER :)
Lämnar så klart en rad efter mig och önskar dig en fin fortsatt augusti.